Google İşletmem Hesabı Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Google İşletmem Hesabı Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Orjinal adı “Google Benim İşletmem“, ama Türkiye’de kısaca Google İşletmem adı kullanılır. Çünkü biz kestirme konuşmayı tercih ederiz, “işletmem” dedikten sonra başına “benim” koymaya ne gerek var, ikisi de aynı şey 🙂

Bir Google İşletmem hesabı, insanlar sizi internette aradığında arama sonuçlarında görünmenize imkan tanır.

Google işletmem hesabı çoğu Google uygulaması gibi ücretsizdir ve bu da onu hem küçük hem de büyük işletmeler için çok uygun bir pazarlama aracı haline getirir. Önce bu hesabı neden kullanmamız gerektiği üzerinde kısaca duralım.

Neden bir Google İşletmem hesabına ihtiyacınız var?

Keşfedilebilir olursunuz.

Aramalar artık çok yüksek oranda internette yapılıyor. İnsanların genellikle şirketinizi, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi aramaya başlayacakları yer internettir ve özellikle Google arama motorudur.

Halihazırda bir web siteniz olsa bile, bir Google İşletmem hesabı en iyi sonuçları almanızı sağlar. Bu hesaplar ayrıca analizlere erişim sağlayarak ücretli ve organik reklamcılık stratejilerinizde ince ayar yapmanıza olanak tanır.

Potansiyel müşterileri bilgilendirirsiniz.

Google İşletmem girişiniz, iletişim bilgilerini, çalışma saatlerini ve diğer önemli ayrıntıları içerir. Hizmetleri genişlettiğinizi, geçici olarak kapattığınızı veya tamamen yeniden açtığınızı paylaşmak için güncellemeler yayınlayabilirsiniz (COVID-19 gibi acil durumlarda özellikle yararlı bir özellik). Google işletme hesaplarının güçlü yerel SEO’su vardır, bu nedenle paylaştığınız bilgiler genelde diğer sitelerin üzerinde sıralanır.

Güven kazanma oranını yükseltir.

Google İşletmem yorumları güven oluşturmaya yardımcı olur. Think With Google tarafından yapılan bir araştırma , tüketicilerin %88’inin kişisel öneriler kadar çevrimiçi incelemelere de güvendiğini ortaya koyuyor .

Bu ipuçlarıyla Google’da işletmenizi güçlendirin.

1. Profilinizin tamamını doldurun

Google’a işletmeniz hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi verin.  Bunu yapmanız Google’ın işletmenizi müşteri aramalarıyla eşleştirmesini kolaylaştırır. Başka bir deyişle, arama sıralamanızı iyileştirir.

2. Fotoğraflar ile öne çıkın

İnsanların işletmenizin neyle ilgili olduğunu görmelerine yardımcı olun. Google İşletmem profilinizi oluşturduğunuzda, tıpkı Facebook, Twitter, LinkedIn veya Pinterest’te yaptığınız gibi bir logo ve kapak fotoğrafı ekleyebileceksiniz. Bu görseller olmadan insanların markanızı çevrimiçi ortamda tanıması daha zor olacaktır.

Ek fotoğraflar yayınlayarak konumunuzu, ürünlerinizi veya el işlerinizi gösterin. Bir restoran işletiyorsanız, yemeklerinizin, menülerinizin ve yemek odanızın resimlerini yayınlayın. Fotoğrafların kaliteli göründüklerinden ve düşük çözünürlüklü olmadıklarından emin olun. Google’a göre, fotoğrafları olan işletmeler %42 daha fazla yol tarifi isteği ve web sitelerine %35 daha fazla tıklama alıyor.

3. Haber, güncelleme ve özel teklifler yayınlayın

Adresiniz, çalışma saatleriniz ve iletişim bilgileriniz gibi Google Benim İşletmem profilinizdeki bilgiler her zaman doğru ve güncel olmalıdır. Bu bilgiler değişirse bunları güncellemeyi ihmal etmeyin.

Müşterileri güncellemeler, yeni ürünler, teklifler ve etkinlikler hakkında bilgilendirmek için gönderiler oluşturun. Hedefinize bağlı olarak, bu gönderiler profilinizi güncel tutabilir, satışları artırabilir ve fiziksel veya dijital vitrininizi ziyaret etmeye teşvik edebilir.

4. Özellikler ve nitelikler ekleyin

Seçtiğiniz kategoriye bağlı olarak, Google işletme hesapları için özellikler mevcuttur. İşte işletmenizin kategorisine göre özelliklerin bir listesi:

Oteller sınıf puanlarını görüntüleyebilir ve sunulan olanakları listeleyebilir
Restoranlar ve barlar menü yükleyebilir , popüler yemekleri sergileyebilir ve çevrimiçi siparişler ve rezervasyonlar için bir bağlantı ekleyebilir
Hizmet odaklı işletmeler, bir hizmet menüleri görüntüleyebilir ve bir rezervasyon düğmesi ekleyebilir
Küçük ve orta ölçekli şirketler ürün katalogları ekleyebilir.

5.  Yorum ve puanlara yanıt vererek güven oluşturun

İncelemelere yanıt vererek mevcut ve potansiyel müşterilere geri bildirimlerine değer verdiğinizi gösterin. Google ve Ipsos Connect tarafından yapılan bir ankete göre, incelemelere yanıt veren işletmeler, vermeyenlere göre 1,7 kat daha güvenilir olarak kabul ediliyor.

6. Müşterilerinizin etkileşimde olmasını isteyin

Bir müşterinize hizmet verdikten sonra işletme kaydınıza bir yorum yapmasını rica edebilirsiniz. Düzenli yorum alan işletmelerin arama sonuçlarında daha ön plana çıkacağı veya altta kalsa bile olumlu yorum sayısının güven aşılayacağını unutmayın. Ayrıca adresinize gelecek kişilere telefonda yol tarifi yapmak yerine, işletmem kaydınızın adresini gönderin ve telefondaki Google Haritalar ile yol tarifi alarak gelmelerini isteyin. İnsanlar bir işletme kaydınız ile ne kadar ilgili olursa, arama sonuçlarında ön plana çıkma ihtimaliniz kuvvetlenir.

Yorum yaz

YORUMLAR KAPALIDIR
Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.