Evcil Hayvanlar Yüksek Tansiyonu Düşürüyor

Evcil Hayvanlar Yüksek Tansiyonu Düşürüyor

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemal Küçükersan, evde hayvan besleyen kişilerin kendini iyi hissettiğini açıkladı. Yapılan araştırmalara göre, hayvan besleyen tansiyon hastalarının yüzde 20-25’in üzerinde çok olumlu sonuçlar elde edildi hatta bu kişilerin kullandığı ilaç sayısında bile ciddi azalmalar görüldü.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kemal Küçükersan, Türkiye’de hayvanlarla insanlar arasındaki ilişkiye bağlı yapılan çalışmaların oldukça az olduğunu belirtirken yurt dışında ise bu konuda çok daha fazla araştırma yapıldığını kaydetti. Prof.Dr. Küçükersan, yapılan araştırmalarda hayvan beslemenin insanlara birçok yönden iyi geldiğinin ortaya çıktığını anlatarak, “Örneğin, evcil hayvan besleyen tansiyon hastalarında yapılan araştırmalarda yüzde 20-25’in üzerinde çok olumlu sonuçlar var. Kullandığı ilaç sayısı azalıyor, günde 3 ilaç kullanan bireyler var, ilaç kullanımını günde 1 ya da 2’ye düşürenler oluyor.

Özellikle kan basıncını, plazma trigliserid değerlerinde de yapılan çalışmalarda olumlu sonuçların çıktığını görüyoruz. Örneğin baş ağrısı yaşayan kişilerde de aynı olumlu sonuçları görüyoruz. Evcil hayvan besleyen kişi kendini iyi hissediyor. Stresi tetikleyen hormonlar var. Evcil hayvan besleyen kişide stres hormonu aşağıya inmiş oluyor. Hastalığa neden olan hormonların da çalışmasını engellemiş oluyor hayvan beslemek” dedi.

Kaynak: https://www.ayvalikpetshop.com/evcil-hayvanlar-yuksek-tansiyonu-dusuruyor.html

Bu yazılar da ilginizi çekebilir:

Kuru Mama Nasıl Saklanır

Kedi Kumu Nasıl Temizlenir Ne Zaman Değiştirilir

Evcil Hayvanlarda Aşılamanın Önemi

Yorum yaz

YORUMLAR KAPALIDIR
Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.