5G Ne Kadar Hızlı Olacak?

5G Ne Kadar Hızlı Olacak?

Beşinci nesil mobil ağ teknolojisi olan 5G ağlarının heyecanı yıllardır istikrarlı bir şekilde artıyor. Tüm büyük 5G taşıyıcıları başlangıçtaki “ülke çapında” ağlarını konuşlandırdı ve hepsi bu yıl boyunca ve bir sonraki yıl boyunca bu ağların erişimini ve yeteneklerini ciddi şekilde genişletmeye hazır. 4G üzerinden 5G’nin birçok potansiyel faydası vardır , ancak herhangi bir tartışmada hemen ortaya çıkan kritik sorulardan biri , 5G hızlarının ne kadar hızlı olduğudur?

“Bir ip parçası ne kadar uzun?” Diyebiliriz. Ancak bu çok faydalı bir cevap olmaz. Gerçek şu ki, elde edeceğiniz 5G hızları, nerede olduğunuz, hangi 5G ağına bağlandığınız, başka kaç kişinin bağlandığı ve hangi 5G cihazını kullandığınız gibi birçok faktöre bağlı olacaktır.

Teorik 5G Hızı

5G’nin teorik maksimum hızları oldukça çığır açıyor, ancak bağlı cihazınız ne olursa olsun, gerçek dünyada bu tür bir tepe hıza ulaşmanız için çok uzun bir yolumuz var. 5G kapsamınıza bağlı olarak, maksimum indirme hızları genellikle 1 Gbps ile 10 Gbps arasında değişir ve gecikme veya veri göndermek için geçen süre 1 milisaniye (ms) kadar düşük olabilir.

Gerçek dünya 5G indirme hızları

Elbette, indirme hızları, bağlı olduğunuz 5G’nin türüne bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Deneyimsizler için 5G, birkaç farklı frekans bandından oluşur. Genellikle Sub-6 olarak adlandırılan düşük bant spektrumu, uzun mesafeler kat edebilir ve engelleri aşabilir, ancak daha yavaş indirme hızları sunar. Bunun tersi, yüksek bantlı mmWave spektrumu için geçerlidir – süper hızlı indirme hızları elde edersiniz, ancak radyo dalgaları uzaklara gidemez veya engelleri aşamaz.

İndirme hızları yalnızca 5G bağlantı türünüze bağlı olarak değişmez; ağa kaç kişinin bağlı olduğuna bağlı olarak da değişir. Bir baz istasyonuna aynı anda ne kadar çok kişi bağlanırsa, size özel olarak tahsis edilebilecek daha az bant genişliği. Bu nedenle mmWave, potansiyel olarak binlerce kişinin bir ağa aynı anda bağlanabileceği stadyumlar gibi yerlerde önemli olabilir.

Gecikme ve 5G Hızı

Belki de en azından başlangıçta gerçek indirme hızından daha önemli olan gecikmedir.

NetComm Pazarlama ve İletişim Direktörü Els Baert Digital Trends’e “5G’nin gelişi şüphesiz son kullanıcılar için daha yüksek hızlar getirecek – ancak bu hızlar operatörlerin ağlarını nasıl tasarladığına ve ağda kaç kullanıcının olduğuna bağlı olarak değişecektir” dedi. bir röportajda. “5G daha yüksek hızlar sunabilecek olsa da, son kullanıcıların fark edeceği ana fark, 3G veya 4G’ye kıyasla 5G’de ekstra düşük gecikme olacak – bu, Nesnelerin İnterneti alanında yeni uygulamalar açacak.”

Yorum yaz

YORUMLAR KAPALIDIR
Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.